Svenska

Mountain Hostel Gimmelwald
Mountain Hostel Gimmelwald
View from room
View from room
Frukost
Frukost
Janine Wenger
Janine Wenger

Kontakt och information:

Mountain Hostel

Janine Wenger

CH-3826 Gimmelwald

 

Telefon och Fax:

+41 33 855 17 04

 

info@mountainhostel.com

www.mountainhostel.com

 

Mountain Hostel, Gimmelwald

I mitten av UNESCOS världsarv Jungfrauregion ligger Mountain Hostel Gimmelwald med en majestätisk utsikt på de snötäckta bergen. Här ser du många turister från alla världens länder som oftast tar sig hit för en dag och sedan stannar i veckor. Här är också den perfekta utgångspunkten till många vandringsvägar, som börjar direkt från ytterdörren, och många utomhusaktiviteter som fallskärmsglidning, river rafting, via ferrata (säkrade klätterstigar) osv. Vårt vandrarhem verkar dra en viss sorts turister – sällskapliga, roliga, trevliga och något äventyrliga människor med en kärlek för naturens skönhet som Alperna bjuder på. Gimmelwald, en fotografs dröm, måste man ha sett för att tro att ett sådant ställe finns. Det lättsamma umgänget och den roliga miljön på vandrarhemmet skapar minnen och vänner som varar livet ut. På kvällarna träffas turisterna som spelar kort eller andra spel, gör musik med gitarr, piano eller utbyter erfarenheter över dagens vandringar. Det är fantastiskt att se bekanta ansikten av folk som kommer år efter år, som sitter på altanen sida vi sida med nya turister och dricker ett öl under solens nedgång bakom de höga bergen. Mountain Hostel kommer att vara en höjdpunkt på din resa och ett minne för livet. Vi ses!

 

Vägbeskrivning…

…med bil:

Kör mot Interlaken Ost. Kör av motorvägen mot Lauterbrunnen- Stechelberg till stationen Schilthornbahn. Du kan parkera din bil på stationen Schilthornbahn. Sen tar du linbanan upp till Gimmelwald, som är bilfri.

…med tåg:

Ta tåget via Bern eller Luzern till Interlaken Ost. Byt tåget till Lauterbrunnen. Härifrån bussen till stationen Schilthornbahn, därifrån linbanan till Gimmelwald.

Huset ligger i Alperna mitt i naturen och bergen och nås lätt med tåg eller bil plus linbana. Vandrarhemmet verkar dra till sig en viss sorts turister ➔ sällskapliga, trevliga och något äventyrliga människor med en kärlek för naturens skönhet som Alperna bjuder på.

Ett mysigt ställe med en speciell atmosfär att bo på för rycksäcksturister. Ett kök med självhushåll, ett sällskapsrum, en restaurang, ett biljardbord och många trevliga människor blir glada att få träffa dig! Enkla och bekväma sovsalar med en överväldigande utsikt.

 

Viktig information

Avbokningar till 24 timmar före ankomsten kostnadsfritt. För senare avbokningar beräknas 100% för den första natten.

 

Obs! Vi har endast sovsalar, inga privata rum. Det är kanske inte alltid tyst på natten.

Du kan boka en plats antingen i en sovsal för kvinnor eller men. Om du reser som par, kan du sova i en blandad sovsal. I blandade sovsalar finns endast dubbelsängar (2 sängar intill varandra, utmed den person du reser med, speciellt för par och förälskade)! Om du reser med barn, kan vi tyvärr inte erbjuda ett rum för hela familjen. Vi ger inte någon rabatt för barn, men ring i tid, så skall vi försöka ordna en familjevänlig lösning!

 

Obs! Gimmelwald kan endast nås med linbana. Kolla tidtabellen, så att du inte missar sista banan. Tidtabellen hittar du under www.sbb.ch!


Deutsch
Deutsch
    Français
Français
French
Italiano
Svenska
Svenska
中国
中国
한국어
한국어Mountain Hostel

Janine Wenger

CH-3826 Gimmelwald

 Phone and fax:

In Europe  +41 33 855 17 04

From North America  011 41 33 855 17 04Members of: